Verkoopfacturen

U maakt uw verkoopfactuur op, verstuurd deze per e-mail met een begeleidend UBL bestand en de factuur wordt automatisch in de boekhouding verwerkt.

Neem contact met Actium Administratie en Belastingen en laat u informeren over de mogelijkheden om ook uw administratie ook (gedeeltelijk) automatisch te laten verwerken.

Verkoopfacturen automatisch verwerken

De methode dat u met een tekstverwerker een factuur samenstelde, deze vervolgens moest afdrukken, vouwen en na frankeren in een envelop ging versturen is inmiddels achterhaald.

U maakt uw verkoopfactuur op met de facturatie module van uw boekhoudpakket, vervolgens zal uw boekhoudpakket de volgende zaken uitvoeren:

  • Opmaken van de verkoopfactuur met uw bedrijfsgevens en logo in PDF
  • Versturen van de PDF (via e-mail) met een UBL (XML) bestand naar uw cliĆ«nt
  • Opslaan van de PDF in uw digitaal archief
  • Boeken van de verkoopfactuur in uw boekhouding

    • Na het samenstellen van de factuur verlopen alle vervolgstappen automatisch, zelfs het opstellen van de factuur kan in voorkomende gevallen automatisch verlopen, denk hierbij aan periodieke facturen (huur, abonnementen etc.) of wanneer u de door u gewerkte tijd in een urenregistratie pakket registreert.
      Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het automatisch verwerken van uw verkoopfacturen neem dan contact op met Actium Administratie en Belastingen, wij helpen u graag op weg.